Σελίδες

Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε...

Η φωτογραφία μου
1/1/2011 ----- Φίλες και φίλοι γειά σας. Ξεκινάμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όλους τους Έλληνες πολίτες να δουν μέσα και από το δικό μας Blog με άλλο μάτι (και όχι με τα μάτια των υποτακτικών Μ.Μ.Ε.) όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας και τα σχέδια που έχουν οι εντός και εκτός χώρας εχθροί μας… Αυτό το Blog δεν είναι Εθνικιστικό. Είναι απλά Ελληνικό και θέλει να δείξει τα κακώς κείμενα και την προσπάθεια που γίνετε για την εξόντωση της πατρίδας μας… Δεν έχουμε καμιά σχέση με Εθνικιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και λοιπά συναφή στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε μιά ομάδα οι οποίοι είναι ΑΠΛΑ Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Από αυτά που θα δείτε στην πορεία θα καταλάβετε πολλά και ελπίζω να σκεφτείτε λίγο τι και ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν εδώ και χρόνια, ποιος ο ρόλος τους και τι πρέπει να κάνουμε εμείς… Ελπίζουμε να μας τιμήσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες με τις αναγνώσεις τους και τα σχόλιά τους. Θα σας παρακαλέσουμε τέλος να διαδώσετε αυτό το χώρο σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορείτε για να ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί και να αντιμετωπίσουμε τους Εχθρούς μας…

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Deutsche Bank : Ποιος ελέγχει τα 60 τρισ. δολάρια κρατικού χρέους;


Οι κάτοχοι του παγκόσμιου χρέους σε δύο διαγράμματα.

Το συνολικό κρατικό χρέος, σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέρχεται περίπου στα 60 τρισ. δολάρια, το οποίο πωλείται στους επενδυτές με τη μορφή ομολόγων.

Ποιος, όμως, διακρατεί αυτό το χρέος;

Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει ο Torsten Sløk, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, διασπώντας το χρέος διαφόρων χωρών, ανάλογα με ποιος το «εξουσιάζει».

Ειδικότερα, ο Sløk δημιουργεί, γι' αυτό τον σκοπό, δύο ξεχωριστά γραφήματα : ένα για επιλεγμένες ανεπτυγμένες χώρες και ένα για επιλεγμένες αναπτυσσόμενες χώρες.

Παραδείγματος χάριν, με βάση το σχετικό διάγραμμα, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέ-ρος του χρέους των Η.Π.Α. βρίσκεται στα χέρια Αμερικανών μη τραπεζικών επενδυ-τών, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο μέρος στα χέρια άλλων κυβερνήσεων.

Αντιθέτως, στην περίπτωση της Ιαπωνίας το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της βρίσ-κεται στα χέρια της ίδια της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Στην Ελλάδα παρατηρεί κανείς εύκολα πως το μεγαλύτερο μέρος του χρέους διακρα-τείται από ξένους επίσημους επενδυτές, ενώ το δεύτερο, αρκετά μικρότερο, μέρος βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών τραπεζών.

Ένα μεγάλο μέρος του κινεζικού χρέους βρίσκεται στα χέρια των κινεζικών τραπεζών, ενώ τη μερίδα του λέοντος ελέγχουν οι κρατικές τράπεζες.




Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου